V i n o g r a d

Priča o strasti i ljubavi

O b i t e l j s k i v o đ e n a s t r a s t z a v r h u n s k i m v i n o m

Ono što je započelo kao skromni obiteljski vinograd još prije 80 godina, danas je jedan od vinograda u regiji. Obiteljski vođen, s mnogo strasti prema proizvodnji vrhunskih vina, svaki grozd pažljivo je uzgojen i ručno sortiran kako bi se osigurala najviša kvaliteta ploda. Inspirirani ljubavlju prema zanatu, savjesno njegujemo naše vinograde kako bi stvorili najbolje uvjete za rast loze i dozrijevanje grožđa, a kao rezultat, naša vina obiluju punim okusima i izražajnosti koju ljubitelji vina prepoznaju.

Pozivamo vas da nam se pridružite u otkrivanju naših jedinstvenih i profinjenih vina, proizvedenih s ljubavlju i posvećenošću prema vrhunskoj kvaliteti.

close-up-little-unripe-grape-min

Vinograd u Hrašćini raste na tlu koje se sastoji od praškaste ilovače, tlu bogatom hranjivim tvarima i idealnom za uzgoj vinove loze.

Uzgajamo graševinu, rajnski rizling, cabernet sauvignon, merlot i sauvignon. Sve sorte grožđa prilagođene su klimi i tlu kraja Hrašćine dok ovakav raznoliki uzgoj grožđa daje šarolikost jedinstvenih okusa i aroma u vinu

Karakteristike specifične za naše mjesto

T l o i g r o ž đ e

close-up-little-unripe-grape-min

"Svaka sorta grožđa ima svoj jedinstveni okus i karakteristike. Naša strast je da svaku od njih njegujemo i omogućimo joj da zablista u svojoj punoj ljepoti."

– Mladen Hren, Osnivač i vlasnik

regija

B r e g o v i t a H r v a t s k a , Z a g o r j e , H r a š ć i n a

Hraščina 2-min

Hrašćina je regija koja je upisana u vinogradarski registar te je poznata po uzgoju vinove loze, smještena na nadmorskoj visini od 350 metara, s umjerenom inklinacijom. Klima u regiji je umjereno kontinentalna, s toplim ljetima i hladnim zimama, što pruža idealne uvjete za uzgoj grožđa. Zbog svojih prirodnih uvjeta, Hrašćina je poznata po vrhunskim vinima koja se proizvode u tom području.

Hraščina 2-min

Vinogradi Bregovite Hrvatske smješteni su na brežuljkastim terenima, obroncima planina i nižeg gorja. Hrašćina na nadmorskoj visini od 350 metara, s umjerenom inklinacijom, zbog svojih prirodnih uvjeta, poznata je po uzgoju vinove loze i vrhunskim vinima koja se proizvode na tom području. Klima u regiji je umjereno kontinentalna, s toplim ljetima i hladnim zimama, što pruža idealne uvjete za uzgoj grožđa, a producira većinom bijela vina koja su vrlo svježa i lagana, uglavnom voćnih aroma.